Eventer

10 klassiske viner fra Bordeaux

Sommelier Terje Christensen holdt foredraget

Endelig har jeg fått muligheten til å dra på vinsmaking! På grunn av covid, så har det vært få arrangementer den siste tiden. Apéritif arrangerte vinsmaking på Sentralen, Oslo. Vi fikk smake på 10 klassiske viner fra Bordeaux; to hvitviner, syv rødviner og en dessertvin. 

Vinene er laget på druene som dyrkes i Bordeaux. Elven Gironde deler Bordeaux i øst og vest. Vestsiden er kjent for å lage vin på druen Cabernet Sauvignon, mens østsiden fokuserer mer på druen Merlot. 

Under vinsmakingen får vi en liten mengde vin i glassene. Vi begynner med å studere fargen på vinen. Deretter lukter vi på den. Til slutt tar vi en liten slurk og ruller den rundt i munnen. Den kan også "slurpes" inn sammen med litt luft. Det vil forsterke smakene. Mellom hver smaking skyller vi med litt vann for å nullstille smaksløkene. 

10 klassiske viner fra Bordeaux

Rød bordeaux er ofte tørr og har en kraftfull smak. Jeg er ikke så glad i å drikke Bordeaux alene, men det passer utmerket til mat. Det var en vin jeg smakte på som falt i smak og det var Chateau Caster 2017. Den var god.

Hvitvinene var ikke helt for meg. De var litt for bitre etter min smak. Skal du ha hvitvin, så trenger det ikke å være fra Bordeaux. Etter min mening så finnes det andre land som lager bedre hvitvin.

Dessertvinen derimot var god. I Norge drikker vi lite dessertvin. Det passer godt til ost, is og andre kremdesserter. Jeg har bestilt en flaske Gold Christmas 2015 som jeg skal servere sammen med desserten på julaften. Jeg er spent på om den faller i smak.

Denne dessertvinen falt i smak

Vet du om noen gode viner? Hva er din favoritt?

Jeg synes det er gøy å smake forskjellige typer vin, så jeg tar gledelig imot tips. Legg gjerne igjen en kommentar. 

Vi blogges!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *