Rjukan,  Tur

Gaustatoppen

Første natt alene i telt...

Før jeg forteller om turen til Gaustatoppen må jeg skryte litt av meg selv... På denne turen hadde jeg min aller første overnatting alene i telt. Dette er noe jeg tidligere har sagt at jeg ALDRI kunne tenkt meg å gjøre... Jeg syntes rett og slett at det hørtes uhyggelig ut å sove alene i telt. Men, etter å ha gått mye tur, så har tanken bare vokst. Tanken på å dra på tur og overnatte alene... Før ville jeg ha booket et hotellrom, men nå var jeg klar for å utfordre meg selv. Og det gikk kjempebra! Jeg sov faktisk ganske godt også! Jeg overnattet på Sandviken camping, så jeg var ikke helt mutters alene, men jeg er stolt over å ha gjort det! Dette åpner opp for så mange muligheter. Nå kan jeg reise Norge rundt alene uten å være avhengig av andre og det er jeg litt stolt av 😊

Sandviken camping
Tinnsjå

Gaustatoppen

Jeg har vært på Gaustatoppen! Dette er en av toppturene jeg har hatt lyst til å oppleve og nå kan jeg endelig merke den av listen, CHECK!

Gaustatoppen er et fjell ved Rjukan. Det er et populært turmål hvor over 120 000 mennesker besøker årlig. Ved klarvær kan du fra toppen se 1/6 av Norge.

 

Tid en vei:  ca 3 timer

Lengde:  4,9 km fra Stavsro

Høyde:  1883 moh

Oppstart:  Avgiftsparkering ved Stavsro (mellom Rjukan og Tuddal). Dette er letteste vei opp Gaustatoppen.

Annet:

- Anbefaler tursko med god ankelstøtte da siste del av turen er veldig steinete.

- Været skifter fort! Ha med varme klær.

 

Turopplevelsen:

Toppen er lett å bestige. Det kjennnes på kondisen, men det er bare å ta seg god tid og nyte utsikten underveis. Siste del av turen er bratt og veldig steinete. På toppen er det en kafè hvor du kan kjøpe mat og drikke. Ellers er utsikten nydelig fra start til slutt, så her er det bare å nyte hvert øyeblikk!

Gaustatoppen

På toppen nøyt jeg utsikten med en kopp kaffe. Det var herlig! Da jeg gjorde meg klar for å gå tilbake, så jeg noen som gikk bak tårnet. Jeg ble nysgjerrig og gikk etter. Bak tårnet gikk det en fjellrygg ut til et ytterpunkt. Min første tanke var "Åhoi, er det mer igjen av turen!". Jeg som trodde at jeg var ferdig. De fleste som gikk turen stoppet opp ved tårnet. Bak tårnet var det nesten ikke folk og ved ytterpunktet kunne jeg skimte skikkelsen av 4-5 personer. Siden jeg allerede var på toppen, så kunne jeg likesågodt gå ut til ytterpunktet også. Det viste seg å være turens største utfordring fordi jeg har høydeskrekk!!! Jeg skalv og svettet. Det var utrolig ubehagelig og til tider var jeg redd. Det var en del klatring og noen smale passeringer. Det var en krevende tur! Flere ganger tenkte jeg at her har jeg ingenting å gjøre. Men, til tross for høydeskrekken, så klarte jeg å krele meg frem til ytterpunktet. Og HER var utsikten helt utrolig. I dette øyeblikket kjente jeg på stoltheten av å bo i dette vakre landet, stoltheten av å klare å trosse frykten min og stoltheten av å stå på ett av Norges vakreste fjell. 

Ytterpunktet helt i enden
Gaustatoppen 1883 moh

Vi blogges!

4 kommentarer

 • Ann Kristin Nordheim

  Wow ? virkelig lov til å være stolt ja ???‍♀️⛺️ Gått turen 2 ganger.Første turen gikk helt utpå toppen også,men Gud for en *vei *?? men glad æ gjorde det?
  Flotte bilder! ELSKER BILDER så dette var noe for meg? Føler man er med på turen siden du har dokumentert så bra???‍♀️ Gleder meg til å følge deg på dine turer???‍♀️

  Ann Kristin ?

  • renateveronica

   Hei Ann Kristin
   Takk for kommentaren ?
   Ja, det var litt av en vei til det ytterste punktet! Jeg kjente godt på høydeskrekken da ?
   Men turen i seg selv er kjempefin!
   Så gøy at du har vært der to ganger ? Du er god! Kanskje det blir en ny tur om noen år, men først blir det å prøve andre toppturer i Norge ?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *