Hjem

Tur, solnedgang og nydelig utsikt fra Langelandsfjell, Hidra

Hidra er ei øy i Flekkefjord kommune. Det er et populært feriemål på sørlandet. Til det daglige bor det ca 600 fastboende på øya. For å komme seg ut til øya må du ta en kort fergetur fra fastlandet. Tid: ca 1,5 time t/r uten pause.Høyde: 287 moh.Lengde: ca 4 km t/rOppstart: Fra Flekkefjord: Kjør Fv44 mot Hidra. Sving av og kjør Fv469 til Kvellandstrand. Ta fergen over til Hidra.Kjør Fv469 og videre Fv910 mot Rasvåg. Ta av til venstre mot Øvre Veisdal/Hummerås. Ta til høyre mot Hummerås og kjør rett frem til du ser oppslagstavlen ved Veisdal. Her er parkering og turstart. Du kan også gå fra Hummerås.Annet: – Oversiktskart: Veisdal – Langelandsfjell https://kart.gulesider.no/m/k5L9f- Turløypen er merket.Turbeskrivelse:Første del av turen går oppover en smal grusvei. Etter hvert flater terrenget ut. Turen fortsetter videre forbi Saksemyra og Tjødnemyra før du tar av og går oppover terrenget til Langelandsfjellet. Utsikten er fantastisk. På fine dager kan du se over til Lista fyr og Varnes fyr. Ellers har du nydelig utsikt utover Listafjorden. Du ser over til Andabeløya og Strandsfjorden. Bak ser du det lave fjellandskapet som strekker seg mellom Flekkefjord og Åna-Sira. På toppen står en søyle med minnesmerke: Ungdommen sette steinen til minne um hundradaaret 1814-1914. Gud signe gamle Norig.Enjoy!ListafjordenSøyle med minnesmerke fra 1914Vi blogges!

Read More »

Tur rundt Slevdalsvannet

Slevdalsvannet på Lista er et gammelt våtmarksområde med yrende fugleliv. Vannet er i nærheten av Lista Flypark. Rundt Slevdalsvannet er det bygd to fugletårn, hvor et av dem står ved Ammodumpa økogård.Tid: Kort tur, ca 30 min. Lengde: ca 1 – 1,5 km Oppstart:  Fra Farsund: Kjør Fv43 mot Borhaug. Ta av ved Borhaug barneskole og kjør opp Skolebakken. Kjør rett frem mot Villaveien og ta til høyre. Følg vegskilt for parkering.Annet: – I området er det dyr på beite og som er oppstallet. Opptre varsomt, hold avstand og lukk grinda.Man trenger ikke alltid å dra så langt for å finne spennende steder å dra på tur. På denne turen gikk vi rundt Slevdalsvannet og videre inn i Ammodumpa økogård. Slevdalsvannet er et vann som nesten er gjengrodd og som tidligere var våtmark. Det er mange fuglearter som raster rundt vannet. Vipa og Krikkanda hekker her, og du finner et rikt planteliv rundt vannet. Slevdalsvannet er en av få kransalgesjøer i Agder (kransalge er en gruppe grønnalge) hvor frosker, padder og salamandere trives. Rundt vannet er det to fugletårn som du kan gå til for å få bedre utsyn over området.Inne i Ammodumpa økogård står et av fugletårnene. Her får du god oversikt over området og du kan se helt over til Lista Fyr. I området står det flere bygg fra 2. verdenskrig og et flyvrak.Enjoy!Vi blogges! Kilder: -Informasjonstavle (Slevdalsvannet Naturreservat)-https://www.artsdatabanken.no/Pages/197860/Kransalger_br__small_CHARA__small_

Read More »

Nyttårsforsetter for 2022

Godt nytt år! Vi er endelig i 2022. Det er et nytt år med nye muligheter!Jeg har selvfølgelig noen nyttårsforsetter som jeg ønsker å nå. Det er fint å sette mål og ha noe å se frem til.Nyttårsforsetter jeg hadde i 2021:Trening Sparing. Fortsette videre med sparemålene mine. Reise og oppleve nye steder og turområder i NorgeNyttårsforsetter […]

Read More »

Oppsummering av året 2021

Jeg får starte med å si at de siste ukene har preget meg veldig. Da nyhetene om omrikon kom, gikk det ikke lang tid før virusvarianten dukket opp i Norge. Julen har for min del vært trist. Normalt elsker jeg denne høytiden, men i år har det vært et mareritt. Julen er en tid hvor venner, familier og sine kjære samles. Men pga usikkerheten rundt omrikon og fordi jeg har dårlig immunforsvar, så valgte jeg å være alene i julen. Jeg ville ikke ta risikoen, selv om jeg er fullvaksinert. Når du har dårlig immunforsvar så er det ikke rett tid å omgås folk når viruset er i full oppblomstring. Jeg trodde i utgangspunktet at det skulle gå greit, men der tok jeg feil. Det var mye verre enn jeg trodde og ensomheten var stor. Jeg tror dette har vært en tøff jul for flere og jeg har ikke klarte å skrive noe om dette før nå. Jeg visste ikke at ensomhet kjentes så forferdelig ut… Heldigvis er juletiden snart over og jeg er superglad for det! Vi kan snart gå tilbake til hverdagen igjen, så håper jeg at neste jul blir bedre. På den mer positive siden så kan vi håpe på et litt bedre år med tanke på covid. Jeg er i hvert fall veldig klar for 2022! Nytt år og nye muligheter!!2021 kort oppsummert:Vi har gått Pilegrimsleden på ca 145 km. Det var kjempegøy og veldig stas at vi fikk til en ekspedisjon i år også. Vi har gått Dronningstien. Det er en tur jeg har ønsket å gå. Den har vært på min “Bucket list”. Check!Vi har prøvd hundesledekjøring i Sirdal. Været var nydelig og hele turen var rett og slett magisk!Tantebarnet mitt Andrea ble døpt.Kayden ble 6 år og begynte på skole. Leah ble 10 år. Veldig stas!Jeg tok grunnleggende sikkerhetskurs og grunnleggende førstehjelpskurs på RelyOnNutec. Tanken var å søke jobb offshore, men jobben som frilanser har gått overraskende bra. Så nå blir det mest sannsynlig at jeg forsetter som frilanser. I hvert fall en stund til.Vi har kjøpt drone som gir gode foto muligheter.Vi hadde en fin Norgesferie i sommer med ungene. Vi var blant annet i Hunderfossen, Barnas Gård, Lillehammer, Bjørneparken, Oslo reptilpark og Vikingskipshuset. Vi var også en tur i Oslo og drakk Bubble Tea hehe. Det var en fin tur.Jeg har solgt leiligheten min på egenhånd, uten megler. Leiligheten ble solgt dagen etter visning og over takst. Jeg er storfornøyd med det! (Og spesielt at jeg slipper å betale en megler for jobben hehe..)Vi har kjøpt hus! Nabolaget er koselig og huset har mange muligheter. Vi har allerede satt i gang noen små prosjekter og det hjelper veldig når man har en mann som kan snekre. Det har vært noen store og noen små opplevelser. Covid har satt sitt preg på året, men alt i alt har det vært et greit år med fremgang. Nå er jeg klar for 2022 og det året vil bringe. Jeg ønsker dere et godt nytt år! Jeg håper dere får en fin feiring, så ses vi i 2022!Vi blogges!

Read More »

Topp 3 julefilmer på Netflix

Wohoo! Det er juletider og er det en ting jeg elsker så er det å se julefilmer. På Netflix har de julefilmer i alle sjangere. Jeg liker best de klissete, romantiske julefilmene, og lavbudsjett filmene hvor du kan forutse handlingen allerede fra starten. De får jeg for en eller annen grunn ekstra julestemning av. Det er mange julefilmer å velge mellom. Jeg har valgt nyere filmer som jeg ikke har sett før. De klassiske julefilmene er derfor ikke tatt med. Min topp 3 liste i år er ikke så altfor klissete. Den er variert, moderne og handler selvfølgelig om kjærlighet ♥Last ChristmasEn morsom og rørende film som handler om Kate. Hun arbeider som alv i et helårs julebutikk. Hun har mye uflaks og tar dårlige beslutninger. En dag møter hun er fyr som vil prege livet hennes for alltid.Filmen er tilgjengelig på Netflix frem til 22. desember.Love HardEn moderne julefilm som handler om skribenten Natalie. Hun skriver om sine katastrofale dating opplevelser via dating apps. En dag matcher hun med drømmemannen. Hun reiser på overraskelsesbesøk til ham, men så viser det seg at drømmemannen ikke er helt den hun trodde han var.Let is snowEn julefilm basert på en gjeng ungdommers liv. Vi følger flere morsomme karakterer og konflikter som oppstår i vennskap og kjærlighet under julehøytiden. Dette er min lille toppliste. Kanskje det blir en julefilm eller to frem mot jul?Ha en koselig helg!  

Read More »

Rusletur rundt Lista Fyr

For ca en måned siden flyttet vi til Borhaug, et tettsted på Lista. Jeg er oppvokst der og har mange fine barndomsminner fra området.Det har vært kaldt den siste tiden og vi har hatt snø på Lista halvøya. Utrolig nok, så har det blitt liggende noen dager. Det som er fint med Lista er at man kan gå tur året rundt, selv på vinteren. Lyset er nydelig på denne årstiden. Spesielt når det er klart og vindstille. Denne dagen derimot blåste det kraftig, men jeg måtte ut å lufte meg litt. Her er noen bilde fra rusleturen.Vi blogges!

Read More »