Hverdagsliv,  Tur

Watch out, here comes the nun!!

Jeg har kjøpt Pilegrimspasset! Som jeg gleder meg til å gå turene. For en stund siden var jeg på kaffebesøk hos pappa og da fortalte han om noen som skulle gå Pilegrimsleden. Jeg ble veldig nysgjerrig og måtte sjekke det opp. 

Pilegrimsleden eller St. Olavsvegene er flere historiske veier som fører til Nidarosdomen hvor Olav den hellige ble gravlagt. I middelalderen var de fleste som gikk Pilegrimsleden religiøst motivert. I dag er det mange eventyrlystne som går den.

Pilegrimspasset brukes for å dokumentere pilegrimsvandringen. Passet stammer fra middelalderen. Den ble brukt til å dokumentere at man var en ekte pilegrim når man kom til et fremmed sted.

Hvis du har stempel og dokumentasjon på at du har gått de siste 10 milene inn til Nidarosdomen i Trondheim, kan du få utdelt Olavsbrevet. Du kan også gå kystpilegrimsleia og kvalifisere deg til Olavsbrevet, men her er reglene litt annerledes. Da må du ha minst 6 stempel fra forskjellige nummererte nøkkelsteder i tillegg til et siste stempel fra Nidarosdomen. 

Har du gått Pilegrimsleden? 

Jeg er giret! Jeg tenker å gå deler av ledene det neste halvåret. Fint prosjekt å ha på si. Alt deles selvfølgelig her på bloggen. Jeg gleder meg veldig til dette eventyret!

Kommentarer er skrudd av for Watch out, here comes the nun!!