Hverdagsliv,  Reise

Fantastiske Roma

Vi har vært i vakre Roma! Det var godt å reise igjen. Sist gang vi var på utenlandsreise var for ca to år siden. Da reiste vi til Amsterdam. Etter det har det vært vanskelig å reise pga covid, men nå ser fremtiden for reise litt lysere ut.

Da vi kom til Roma dro vi straks til hotellet. Vi hadde en fotballkamp som vi skulle rekke. Vi fikk oss en god overraskelse da vi skulle sjekke inn og ble oppgradert til suite! Det var et stort rom med en stor rund seng og badekar, midt i rommet. Skulle tro at vi var på the Playboy Mansion! Det var en god start på turen.

Vi besøkte de typiske turistattraksjonene. Vi var på Stadio Olimpico og så Roma spille mot Atlanta. Roma vant 1-0 og det var livlig på stadion. 

Stadio Olimpico

Vi var selvfølgelig innom Colosseumet. Det er et "must" når man først er i Roma. Colosseumet er et amfiteater som er rett under 2000 år gammelt. Mye av ruinene er fortsatt godt bevart. Det er utrolig å tenke på at bygget er så gammelt. Imponerende byggverk!

I nærheten av Colosseumet finner du Forum Romanum som var torgplassen i Roma i oldtiden. Ruinene og monumentene er godt bevarte og flotte å se på. Det var spennende å vandre gjennom den gamle torgplassen.

Forum Romanum
Colosseum

En halvtimes kjøretur, utenfor Roma, kommer du til Vatikanstaten. Dette er verdens minste land og setet for paven. Vi besøkte Vatikanmuseene, Vatikanets hage, Det sixtinske kapell, Petersplassen og Peterskirken. 

Vi hadde omvisning på Vatikanmuseene. Omvisningen var veldig bra og besøket hadde ikke vært det samme uten den. Det er så mange detaljer og mye historie i Vatikanet, så det var fint å ha en dyktig guide som kunne fortelle oss om de viktigste detaljene. En historie som ble fortalt var om Michelanglo og hvordan han mistet synet på det ene øyet etter at han fikk maling i det. Det skal ha skjedd da han malte taket i det sixtinske kapell. Han malte taket selv og brukte 3-4 år på det. Det var dessverre ikke lov til å ta bilder i det sixtinske kapell, men dere har sikkert sett det berømte kunstverket.

Vatikanmuseene
Skolen i Athen
Peterskirken

Jeg kjøpte med en del suvenirer og når jeg først var i Vatikanet, så måtte jeg kjøpe med litt hellig vann. Vannet er velsignet av paven, så da får jeg kanskje litt hell og lykke fremover 🙂

På slutten av turen var vi innom Spansketrappen, Pantheon og Trevifontenen. Det er så utrolig mye fint å se på i Roma og dette var bare litt av det. Jeg kunne gjerne hatt noen dager ekstra og reist videre til Napoli eller Sicilia, men det får bli en annen gang. Vi hadde masse god mat og drikke. Jeg spiste verdens beste pizza og lasagne! Hvordan de får det til aner jeg ikke. Italienerne er bare så gode på å lage mat! Jeg fikk tak i navnet på en knallgod rødvin som jeg skal prøve å bestille på vinmonopolet. 

Pantheon
Trevifontenen
Vår, sol og god stemning!

Vi er allerede i gang med å planlegge neste tur. Denne gangen tror jeg at det blir i nordligere strøk, men ting kan fort endre seg. Det blir spennende å se hvor vi ender opp. 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *