Blogg,  Farsund,  Kvinesdal,  Tur

Ny tur! Lista-Kvinesheia-kvås

Hei dere!

Den siste tiden har jeg gått mye tur og jeg har testet ut flere nye tursteder som jeg gleder meg til å dele med dere...

Men før jeg forteller videre om mine opplevelser må jeg si at dette er en vanskelig tid for mange. Covid-19 spredde seg så utrolig fort og jeg klarer ikke helt å ta inn hvor alvorlig dette er. Selv har jeg dårlig immunforsvar og er i risikogruppen. Jeg isolerer meg for det meste for å være på den sikre siden, men jeg kjenner allerede på hvor vanskelig det er å være isolert over lengre tid. Det kribler i hele kroppen og jeg vil bare tilbake til hverdagen. Jeg prøver å ta bare en dag om gangen og gjøre det beste ut av situasjonen. Men heldigvis, så er det en ting covid-19 ikke har klart å ta fra oss og det er muligheten til å gå tur. Det har blitt noen lange turer den siste tiden og jeg begynner med denne her. Enjoy!

Lista Fyr- Kvinesheia -Kvås

Dag 1:

Turen startet på Lista Fyr. Vi gikk langs kysten til vi kom til Stavestø. Derfra gikk vi til Hervoll Mølle også videre til Tomstadtjønna. Her stoppet vi opp og tok en lang pause. Videre gikk vi til Elledalen, gjennom vindmølleparken og til Frøystivannet hvor vi slo opp teltet. Den dagen gikk vi ca 17 km.

Dag 1: Lista Fyr - Frøystivannet

Kart: Klikk her

Jeg har gått en del dagsturer, men jeg har ikke gått så mange langturer over flere dager. Jeg var veldig spent på hvordan dette skulle gå og om utstyret mitt var bra nok for denne typen tur.

Første dagen gikk veldig greit! Jeg er ikke vant til å gå med tung sekk og det kan man se på stilen min, men det ble bedre etterhvert som jeg fikk stilt sekken godt inn. Da vi kom til overnattingsstedet sanket vi ved, tente bål, lagde middag og fisket litt. Skoene mine var ganske våte etter å ha gått i myra. Jeg la de nærme bålet slik at de kunne tørke. Det jeg ikke visste var at skoene begynte å bli veldig varme. Det begynte å ryke fra den ene skoen og da jeg prøvde å ta den bort fra bålet viste det seg at plasten hadde begynt å smelte. Jeg fikk masse smeltet plast på fingeren og en god del vannblemmer.

Neste morgen våknet vi til fuglekvitring. Og for en utsikt over vannet!! Rett og slett en nydelig opplevelse. Vi spiste frokost og fisket litt før vi pakket sammen og dro videre.

Startsted: Lista fyr 

Hervoll Mølle 

Tomstadtjønna

Tomstadtjønna

Frøystivannet

 Dag 2:

Vi gikk til Sigersvoll og videre til Listeid. Så gikk vi langs Framvaren til vi kom til Kjørkleiv. Her gikk vi over terrenget til vi kom til Sandviktjødna også videre til Urevannet hvor vi hadde en lang pause med noen kast, uten hell. Videre gikk vi hovedveien helt fram til Oppofte. Her hadde vi en god pause. På dette tidspunktet hadde vi vondt i føttene og jeg var full av gnagsår på helen og tærne Takk gud for gnagsårplaster! Vi gikk videre til vi kom til en sti som ledet oss fram til Ålekjervatnet. Et nydelig sted! Her slo vi opp teltet, sanket ved, tente bål, lagde middag, slappet av og planla neste etappe. Denne dagen gikk vi ca 24 km.

Dag 2: Frøystivannet - Åljersvatnet 

Kart: Klikk her

 

Framvaren

Vi har ankommet Kvinesdal kommune

Ålekjervatnet

Dag 3:

Natten var iskald! Da vi våknet opp var teltet dekket av frost. Jeg lå på et liggeunderlag som var ment for sommertid, så dette ble kaldt.

Etterhvert som sola kom fram ble det varmere i lufta. Jeg prøvde å fiske uten hell. Hittil hadde vi sett en del vaking i vannene, men fisken bet ikke. Da vi skulle dra viste kjæresten meg noe han hadde sett. Jeg skjønner ikke helt hva som har skjedd... Har den hektet seg fast? Har noen hengt den der? Den var i hvert fall veldig fin selv om den var død.

Firfirsle

Dessverre gikk vi begge tom for strøm her. Da vi skulle lade mobilene med powerbanken viste det seg at den var helt utladet. Nå hadde vi ikke lenger klokke, gps eller mobildekning. Vi gikk resten av turen etter kart og kompass og sola ble klokka vår.

Fra Åljersvatnet gikk vi over terrenget til Staddeland. Her gikk vi litt på en vei før vi gikk over terrenget igjen og kom til Sørhelle. Det første huset vi kom til var rosa med grønne vinduskarmer... Ja, litt merkelig ... Så gikk vi veien videre forbi Nordhelle til Austre Førland. Her slo vi opp teltet. Vi gjorde det vi pleide å gjøre, sanke ved, tente bål, lagde middag, slappet av og planla neste dagsetappe. På kvelden kom det en iskald tåke. Dette var desidert den kaldeste natten! Da vi våknet opp neste dag var alt nedfrosset. Til og med drikkevannet var gjennomfrosset. Det var kort fortalt, veldig kaldt!

Dag 3: Åljersvatnet - Austre Førland

Kart: Klikk her

Dag 4:

Vi fulgte en traffikert vei et lite stykke før vi tok av på en mindre vei. Denne veien fulgte vi et godt stykke forbi Brådland til vi kom til en grusvei som gikk til Hestad. Fra Hestad gikk vi på en sti til Sandvatnet. Her tok i en lang pause og fisket litt. Det ble heller ingen fisk her. Videre gikk vi over terrenget til Dydland og på denne strekningen så vi en elg. Det var en flott opplevelse! Fra Dydland fulgte vi en grusvei helt ned til Kvåsfossen som var målet vårt. Det var godt å komme fram til bilen samtidig som det var litt vemodig. På dette tidspunktet verket det i hele kroppen, men på en god måte. Det skal kjennes på kroppen at man har vært på langtur! Til sammen gikk vi ca 80 km på fire dager. Jeg har allerede bestilt nytt turutstyr som vil komme til god nytte på neste langtur.

Dag 4: Austre Førland - Kvåsfossen

Kart: Klikk her

 

Da vi kom hjem bestilte vi pizza, kjøpte inn masse snacks og koste oss. Vel fortjent!

Kart over hele turen: Lista fyr - Kvås

 Takk for turen Joachim! Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å være med. Turen var godt planlagt! Du er beintøff og etter å ha vært med deg på tur, så er jeg ikke i tvil om at du kommer til å klare deg helt fint på langturen din neste sommer!

Jeg håper dere likte innlegget. Legg gjerne igjen en kommentar.

Vi blogges!

10 kommentarer

 • Lillian

  Hei, så flott blogg du har, og nydelige bilder ?
  Den firfislen kan kanskje være hengt opp der av en tornskate (fugl)?

  • renateveronica

   Takk Lillian!! 😀
   Åååå kan det være det? Er det noe tornskate gjør?
   Jeg har i hvert fall aldri vært borti noe sånt før 🙂
   Fin var den uansett 😀

 • Maria Toften Reinertsen

  Wow. Imponerende langtur. Jeg hadde fått helt panikk hvis begge mobilene hadde dødd, på en plass jeg ikke hadde gått før. Gøy å følge med på litt turtips, selv om jeg ikke har mulighet til å legge ut på slike langturer med små barn. 🙂

  • renateveronica

   Så gøy at du likte å lese om turen, Maria! 😀
   Jeg kjente godt på følelsen av å være uten mobil og klokke for å si det sånn 😀
   Skjønner at det er litt vanskelig å få til sånne turer nå, men kanskje i fremtiden? 🙂
   Og det er jo kjempe koselig med en liten familietur ute i skauen 😀

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *