Blogg,  Tips,  Tur

Nytt turutstyr!

 

For en liten stund siden var vi på langtur (Lista- Kvinesheia -Kvås) og etter denne turen fant jeg ut at jeg burde oppgradere noe av turutstyret mitt. Nå har jeg fått gjort det og jeg gleder meg veldig til å få testet det!

Er du spent på hva det er? 

Jadda, det ble et nytt liggeunderlag!

Til nå har jeg kun fått testet det i stua, men komforten er allerede 10x bedre enn det tynne sommerunderlaget jeg hadde. Et godt tips er å se på R-verdien på liggeunderlaget. Kort fortalt sier R-verdien noe om isolasjonsevnen. Og i kort trekk kan man si at jo høyere R-verdi, desto bedre isolasjon.

Dette liggeunderlaget har en R-verdi på 4,4 (tåler temperatur ned mot -13 grader). Den veier 680 g og tar nesten ikke noe plass (pakkstørrelse: 20x13cm). Helt topp når man skal på langtur hvor man må passe på vekt og plass. Det følger også med et reparasjonsplaster som er greit å ha hvis man skulle være så uheldig å punktere liggeunderlaget.

For vinterbruk er det anbefalt en R-verdi på 4,5 eller mer. For vår, sommer og høst skal 3 holde.

Det er ikke alle produsenter som oppgir R-verdien. Min anbefaling er å kjøpe et liggeunderlag med kjent R-verdi. Da vet du hvor godt liggeunderlaget isolerer.

 

 

Ahhhh…

Denne puten kommer til å øke komforten betraktelig! Puten tar liten plass (pakkstørrelse: 8,5x7cm) og veier kun 79 gram.

Dette er mye bedre enn å ligge med masse sammenkrøllete klær som hodepute. Den er utrolig god! Hvis det er en rimelig ting som jeg ville anbefalt hvor du får mye igjen for pengene, så er det en hodepute.

 

 

 

Powerbank. Det er veldig greit å ha med seg en powerbank/nødlader som faktisk fungerer! Det kan man kjøpe på alle elektrobutikker. Jeg ville lagt litt penger i det slik at du får en kraftig powerbank med mulighet til å lade opptil flere ganger i løpet av turen.

 

 

 

Og til slutt har vi de nye skoene… Ahhh! ALFA Walk Queen Air. Lette fjellstøvler som er vanntette, har god ankelstøtte og er vedlikeholdsfrie. Disse kommer til å bli godt brukt!

Tidligere har jeg gått med middelshøye, vannavstøtende tursko. Jeg brukte de på langturen vi nylig gikk. De ble fort gjennomvåte og manglet ankelstøtte. Det førte til at jeg holdt på å vrikke foten opptil flere ganger på turen. Noen ganger var det så ille at jeg kunne kjenne det knase da jeg holdt på å tråkke over. Det var definitivt feil type sko å bruke i ujevnt terreng. Derfor er det veldig viktig å bruke rett type sko slik at du unngår skader.

Etter min erfaring så ligger prisen på fjellstøvler rundt 2500 kr og oppover. Det er en dyr investering, men noe jeg mener er verdt investeringen hvis du skal gå mye tur og spesielt i ujevnt terreng.

Ny langtur er planlagt i mai. Er du spent på hvor vi skal gå? Et lite hint er at det er på sørlandet ?

Hvis du likte innlegget så lik og gjerne legg igjen en kommentar.

Vi blogges!

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *