Blogg,  Farsund,  Tur

Tur til Lofjell

Hei dere!

Som dere vet, så er det mange fine turmuligheter i kommunen vår. Denne gangen gikk turen til Lofjell som er ca 20 min med bil fra Farsund. Det er mulig å parkere på Hervoll og gå herfra. Selve turen til Lofjell er kort og du går i fine omgivelser. For oss lokale er dette er fin plass å gå når man trenger en frisk pust i hverdagen. På toppen kan du nyte utsikten utover Lista.

For utvidet kart, Trykk her

Når du først skal til Lofjell, så bør du også stikke innom Hervoll Mølle som er langs samme vei. Dette er en liten perle som består av to gamle Kvernhus og en liten bekk som renner langs kvernhusene. Her kan du sitte på benken og nyte lyden av fuglekvitring og bekkebrus. Rett og slett idyllisk!

Videre gikk turen til Skeibrokrøysa. Man følger stien til man kommer til et kryss hvor du kan velge å gå til Lofjell eller Skeibrokrøysa. Stien til Skeibrokrøysa er godt merket og går gjennom en lett skog. På toppen ser du utover Lista og over til Lofjell.

Til slutt gikk turen til Lofjell som var siste stopp. Jeg gikk tilbake til krysset og fortsatte stien opp mot fjellet. Her er merkingene litt dårlige hvis du ikke er kjent i området. Noen steder kan du se glimter av gamle røde merker. Etterhvert når du nærmer deg toppen går du over en trapp og følger stien videre oppover til du kommer til topps. Her er utsikten kjempefin! Nyt den!!

Har du noen tips til turområder i kommunen, så sleng gjerne inn en kommentar.

Vi blogges!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *