Blogg,  Kvinesdal,  Tur

Åljersvann – Steinsheia – 3 varder

Tid (en vei):   

Åljersvann: ca 25 min

Steinsheia: ca 55 min (30 min fra Åljersvann)

Lengde:          

Åljersvann: 1 km

Steinheia: 3 km (2 km fra Åljersvann)

Høyde:

Åljersvann: 251 moh

Steinsheia: 338 moh

Oppstart:

Kjør mot Oppofte i Kvinesdal kommune. Parker i en liten stikkvei midt i bakken mellom Oppofte og Lande (skiltet P-plass). Gå forbi bommen og følg merket sti til Åljersvann og Steinsheia.

Annet:

- Anbefaler å bruke gode tursko da det er en del myr i området

- Langbukser er å foretrekke da det er en del høyt gress i starten av turen

 Først går du forbi bommen og gjennom tunnelen. Etter hvert skiller veien seg. Det er mulig at det går flere veier til Åljersvannet, men jeg valgte å gå veien til venstre. Da går du forbi et lite sagbruk og inn i skogen. Så er det bare å følge stien og merkingene videre til Åljersvann og Steinsheia.

Stien går slakt oppover hele veien til Åljersvann. Du går gjennom skog og videre forbi en foss før du kommer til vannet. Herfra  jevner terrenget seg ut. Hvis du følger stien videre kommer du til Steinshei og de tre vardene. Her kan du nyte utsikten ut over heia. Dette er en tur som passer alle og jeg vil anbefale folk som er i området å ta turen.

God tur!

Åljersvann

Da vi gikk turen fra Lista fyr - Kvås campet vi ved Åljersvannet. Jeg likte meg godt der og jeg bestemte meg allerede da at jeg skulle tilbake igjen. Området er fortsatt like vakkert som jeg husker det!

Neste tur går til Knaben. Da blir det tur i høyfjellsterreng. Spennende område som jeg gleder meg til å utforske. Stikk innom en tur neste uke for å lese mer om turen :)

Vi blogges!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *