Farsund,  Tur

Tur rundt Slevdalsvannet

Slevdalsvannet på Lista er et gammelt våtmarksområde med yrende fugleliv. Vannet er i nærheten av Lista Flypark. Rundt Slevdalsvannet er det bygd to fugletårn, hvor et av dem står ved Ammodumpa økogård.

Tid: Kort tur, ca 30 min. 

Lengde: ca 1 - 1,5 km 

Oppstart:  

Fra Farsund: Kjør Fv43 mot Borhaug. Ta av ved Borhaug barneskole og kjør opp Skolebakken. Kjør rett frem mot Villaveien og ta til høyre. Følg vegskilt for parkering.

Annet: 

- I området er det dyr på beite og som er oppstallet. Opptre varsomt, hold avstand og lukk grinda.

Man trenger ikke alltid å dra så langt for å finne spennende steder å dra på tur. På denne turen gikk vi rundt Slevdalsvannet og videre inn i Ammodumpa økogård. 

Slevdalsvannet er et vann som nesten er gjengrodd og som tidligere var våtmark. Det er mange fuglearter som raster rundt vannet. Vipa og Krikkanda hekker her, og du finner et rikt planteliv rundt vannet. Slevdalsvannet er en av få kransalgesjøer i Agder (kransalge er en gruppe grønnalge) hvor frosker, padder og salamandere trives. Rundt vannet er det to fugletårn som du kan gå til for å få bedre utsyn over området.

Inne i Ammodumpa økogård står et av fugletårnene. Her får du god oversikt over området og du kan se helt over til Lista Fyr. I området står det flere bygg fra 2. verdenskrig og et flyvrak.

Enjoy!

Vi blogges!

 

Kilder:

-Informasjonstavle (Slevdalsvannet Naturreservat)

-https://www.artsdatabanken.no/Pages/197860/Kransalger_br__small_CHARA__small_

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *