Hverdagsliv

Nidarosdomen

Etter Pilegrimsleden ble vi værende en dag lengre i Trondheim. Vi var innom Nidarosdomen. Det er en praktfull katedral som alle burde besøke. 

Kort fortalt så er Nidarosdomen verdens nordligste gotiske middelalderkatedral. Nidarosdomen er bygget over Olav den helliges grav, hvor høyalteret står i dag.

Nidarosdomen ble bygd i 1070 og stod ferdig på 1300-tallet. Katedralen har vært gjennom flere branner. I 1868 ble det bestemt at katedralen skulle gjenreises som et nasjonalt symbol. Restaureringen har pågått i 150 år og det jobbes kontinuerlig med ulike prosjekter den dag i dag.

Nidaros var i middelalderen Nord-Eurpoas viktigste pilegrimsmål. Pilegrimer fra hele Europa kom til Nidaros for å besøke Olav den helliges grav. 

I kjelleren er det en utstilling av liksteiner. Steinsamlingen er en av de største i Europa. Noen av de eldste gravsteinene er fra 1100-tallet. 

Nidarosdomen er en flott katedral som er verdt et besøk. Erkebispegården, Riksregaliene og Forsvarsmuseet er like i nærheten. De har også noen flotte utstillinger som burde oppleves.

Vi blogges!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *